Csőben sült csicsóka
- 500 g csicsóka
- só, bors
- 3 szál újhagyma
- 50 ml rizstejszín+2 evőkanál rizs tej
- 50 g Violife pizza sajt
- 50 g Violife füstölt sajt
- 1 teáskanál liba zsír
1. A csicsókát alaposan megmossuk és megtisztítjuk. Mivel nagyon vékony a héja így csak egy tiszta mosogatószivaccsal kell ledörzsölni. Akár csak az új krumplit.
2. Felszeleteljük és sós vízben félpuhára főzzük.
3. Közben a sajtokat lereszeljük és elkeverjük a rizstejszínes tejjel.
4. Az újhagymákat felkarikázzuk és a tepsit kikenjük a kacsa zsírral.
5. Leszűrjük a csicsókát és belezúdítjuk a kizsírozott tepsibe.
6. Rá a hagyma majd a tejszínes sajtos egyveleg.
7. Fedő nélkül a sütőbe toljuk és 200 fokon 30 perc alatt ropogósra sütjük.
Majrorannás csirke
- 500 g csirkemell filé
- só, bors
- őrölt koriander és majoranna
- 1 evőkanál kókuszolaj
1. A husit megmossuk és 6 közepes vastagságú filére vágjuk.
2. Ha picit vastagnak találod, akkor a kés tompa felével picit csapkodd meg.
3. Sózd,borsozd és szórd meg az őrölt korianderrel és a szárított majorannával.
4. Meglocsolom a kókuszolajjal és jól összeforgatom. Lefedem és picit hűtőbe teszem.
5. Teflon serpenyőt hevítek és megsütöm benne a husikat. Már nem teszek hozzá több olajat mert a husin van így is elég.
Jó étvágyat hozzá!
Egy kevés kis sült tök is az asztalra került. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése