Almás csirke
- 200 g csirkemell filé (~fél csirkemell)
- 1/2 idared alma (ököl méretű fele)
- 3 szelet szalonna
1. A husit alaposan megmossuk, és egy vékony pengéjű hegyes késsel felbökjük. Tulajdonképpen csak egy zsebet vágunk a husiba.
2. Az almát csumázzuk, hámozzuk. Felvágjuk vékony szeletekre, és a csirke zsebbe töltjük.
3. Betekerjük a szalonna csíkokba, és egy sütőzacskóba tesszük.
4. a sütőzacskó végéből levágunk egy darabot,és összekötjük vele. Megszurkáljuk hogy ne púposodjon fel sütése közben a zacskó.
5. Bedugjuk a sütőbe és 20 perc alatt szaftosra sütjük.
6. Kihűtjük és felkarikázzuk.
Céklasaláta
- 1 cékla
- 1/2 kígyó uborka
- 2 evőkanál Cocomas
- 1 citrom leve
- pici só,bors
- 1/2 evőkanál majonéz (mindenmentes)
1. A céklát és az ubit mossuk, hámozzuk. Nagylukú sajtreszelőn lereszeljük és lesózzuk az ubit.
2. Közben a céklára mérjük a mártás alapjait, és jól összekeverjük.
3. Kinyomkodjuk az uborkát, és ráöntjük a céklás salira.
4. Jól kihűtjük és hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá! :)
Egy pici kölest főztem mellé, hogy a kiegyensúlyozott szénhidrátbevitel is biztosított legyen!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése