Nah,de rajongásom félre tolva jöhet a recept. Ez a péksütemény TEJ, TOJÁS és GLUTÉNMENTES.
Hozzávalók (2 darabhoz)
- 125 g Schär mix it liszt
- 125 g Köles liszt
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 1 teáskanál só
- 150 ml rizstej+100 ml víz
- 1 zacskó por élesztő+1 édesítő tabletta
- 1 evőkanál kacsa zsír
- 2 evőkanál Cocomas kókuszkrém
- Tetejére: 1 evőkanál Cocomas+1 teáskanál mák+1 teáskanál szezámmag
1. A tejet meglangyosítjuk és beleszórjuk az élesztőt és az édesítőt. Hagyjuk felfutni.
2. Egy tálba tesszük a liszteket, az útifűmaghéjat és a sót. Jól összekeverjük.
3. Egy pici lukat készítünk a lisztek közepébe és belekanalazzuk a kacsa zsírt és a Cocomast, majd az élesztős tejet.
4. Feltűrjük az ing ujját és összegyúrjuk. Közben lassan hozzákeverjük a vizet is hogy szép puha tésztát kapjunk.
5. Letakarjuk és 1 órára kelni hagyjuk. Mivel a lisztek elég nehéz fajsúlyúak nekem nem lett nagyon pufi,és hatalmas. De nagyon puha lett.
6. Tápióka lisztes felületre borítottam és jó alaposan összedolgoztam. Selymes és fényes tésztát kapunk. 2 részre osztjuk.
7. Mindkettőből szép ki hengert formálunk.
8. Téglalapot/ovális alakot nyújtunk belőle, és a sodrófát picit belenyomva hosszában elfelezzük.
9. Feltekerjük mindkét felét a sodrófa felé. Összecsípjük a két végét, és mint egy kendőt megtekerjük. Egyiket végét az egyik irányba a másikat pedig ellenkezőleg.
10. Megismételjük a másik hengerrel is, és sütőpapíros sütőlemezre tesszük.
11. Takarék lángon bekapcsoljuk a sütőt és bedugjuk a bagetteket míg a kenő folyadékot elkészítjük.
12. A cocomast a magokkal elkeverjük és annyi vízzel higítjuk hogy ecsettel kenhető legyen.
13. Kivesszük a bagetteket és lekenjük a magvas krémmel.
14. Visszatoljuk a sütőbe és 180 fokon (a legmagasabb rácson) 25 perc alatt megsütjük. Én tettem egy tűzálló tálba vizet,hogy egy kevés gőz keletkezzen a jó öreg gázsütőmben. Ha van légkeverésed, vagy alul/felül sütésed bátran használd.
15. Rácsra tesszük és kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése