Hozzávalók (~6 darab)
- 100 g gluténmentes zabpehely
- 100 g tápióka liszt
- 100 g köles liszt
- 1 teáskanál só
- csipet eritrit
- 175 ml langyos víz
- 150 g növényi margarin
- /2-3 evőkanál Free from univerzális kenyér liszt/
1. A margarint kimérjük, és két sütőpapír között fél centiméter vastagra nyújtjuk. Mintha vajlapot készítenénk. Betesszük a hűtőbe.
2. A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt az eritrittel.
3. Egy tálba daráljuk a zabpelyhet majd belemérjük a többi száraz alapanyagot. KIVÉVE! a kenyérlisztet.
4. Jó alaposan összedolgozzuk a liszteket a felfuttatott élesztővel, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
5. 1 óra elteltével kivesszük a tésztát és a vajlapot is. Nagyon fontos,hogy egyforma hőmérsékletűek legyenek.
6. A tésztát kinyújtjuk, és rátesszük a vajlapot. Picit meghúzkodjuk a tésztát, és felhatjuk a vajlapra.
7. Összehajtjuk: a két szélét középre, majd az egyik rövidebb oldalánál fogva felgörgetjük. Belecsomagoljuk sütőpapírba.
8. Visszatesszük a hűtőbe még félórára.
9. Kivesszük, és alaposan összegyúrjuk. Ekkor előfordulhat,hogy törékeny lesz a tészta. Nekem sajnos elég morzsalékos volt, így 2 púpos evőkanál kenyérliszttel szép ruganyos tésztává dolgoztam.
10. Lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, és kifliket formázunk belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése