Tojás érzékenyek számára ez a régebbi fasírt receptem tökéletesen beilleszthető a diétába.
LINK
Kelkáposzta főzelék (4 személynek)
- 700 g kelkáposzta
- 1 fej hagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só,bors
- őrült kömény
- 3-4 babérlevél
- 100 ml rizstejszín
- 2 púpos teáskanál tápióka keményítő
1. A kelkáposztát megmossuk,és a vastagabb erősebb ereket levágjuk. Vékony szeletekre aprítjuk a káposztát.
2. Lábosba tesszük és beízesítjük. Beletesszük a hagymát egészben, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ízlés szerint ilyenkor tehetünk bele 1-2 szem burgonyát. Persze mindenki maga diétája, meggyőződése szerint.
3. Felöntjük annyi vízzel,hogy éppen ellepje. Puhára főzzük fedő alatt.
4. Amint elkészült a főzelék 1 evőkanál levet elkeverünk a tejszínnel és a keményítővel.
5. Takarék lángon folyamatos kevergetés mellett a főzelékhez öntjük a habarást, és egy rottyanás után tálalhatunk is.
Isteni finom így magában is, de mi a klasszikus fasírtos változatot választottuk.
Fasírozott
- 1 kg sertés lapocka darálva
- só,bors,kömény
- 4 gerezd fokhagyma
- fűszerpaprika
- 2 tojás
1. A husit egy nagy tálba borítjuk és a közepébe egy picike lukat fúrunk az ujjainkkal.
2. Beleütjük a két tojást, és megszórjuk a fűszerekkel.
3. Ha jó alaposan elkevertük akkor jöhet a zúzott fokhagyma. Ezzel is jó alaposan összeforgatjuk.
4. Lefedjük és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
5. Kókusz vagy állati zsiradékot melegítünk. Én annyit szoktam csak hogy a gombócok feléig érjen. Így nem lesz száraz de tocsakos sem.
6. A fasírtokat egy evőkanál és a tenyerem segítségével megformáztam, és már tettem is a forró zsiradékba. Nem forgattam morzsába sem,hiszen folyamatos forgatás mellett olyan isteni finom ropogós kérget süthetünk rá, amitől igazán finom lesz.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése