2016. január 31., vasárnap

Póker torta

Remélem ha elkészítitek ezeket a tortákat akár külön külön is nagy sikert arattok vele. :)

Természetesen ha külön készítitek el,érdemes mindkettőt dupla adaggal sütni hogy bőséges és magas tortát kapjatok.

A kinder tejszelet: LAKTÓZ, GLUTÉN, és CUKORMENTES.
A diós torta: TEJ, GLUTÉN és CUKORMENTES.
A fondant a méz tartalma miatt nem ajánlom cukorbetegeknek, IR-eseknek és PCOS-eseknek! 

Kinder tejszelet torta (26 cm-es formához)

Tészta

  • 5 tojás
  • 5 dkg eritrit
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • pici szódabikarbóna
1. A tojásokat megmossuk és kettéválasztjuk.

2. A sárgákat az eritrittel habosra keverjük,és lassan hozzáadjuk a kakaóport.

3. A fehérjéből pici sóval kemény habot verünk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós masszához.

4. 26 cm-es tortaformát kikenünk kókuszzsírral és óvatosan belecsorgatjuk a masszát. Érdemes 1-2 alkalommal a konyhapulthoz ütögetni, hogy a felesleges levegőt eltávolíthassuk belőle. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. (Ne felejtsetek el tűpróbát végezni)

Krém

  • 0,5 l Hulala habtejszín (laktózmentes)
  • 2 zacskó Dr. Oetker habfixáló
  • 3 dkg eritrit
  • 1/2 citrom leve
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
5. Minden hozzávalót egy nagy edénybe teszünk és robotgéppel kemény habbá verjük.

6. A tésztát rácson teljesen kihűtjük, majd egy hosszú pengéjű kés, vagy egy darab cérna segítségével kettévágjuk.

7. A krémet egyenletesen eloszlatjuk a tészta lapok között, majd kívülről is szépen bevonjuk a tejszínes krémmel. (Ez a lépés csak akkor szükséges, ha utána bevonod fondannal vagy más tortadíszítővel)

Diós-gesztenyés torta (18 cm-es formához)


Tészta

  • 3 tojás
  • 3 dkg eritrit
  • 15 dkg darált dió
  • pici szódabikarbóna
1. A tojásokat megmossuk, majd kettéválasztjuk.

2. A sárgáját elkeverjük az eritrittel majd a darált dióval. (Nem őröltem teljesen apróra, hogy kellemesen diós és színes legyen a tészta sütés után)

3. A fehérjéből pici sóval kemény habot verünk,és óvatosan belekeverjük a diós masszába.

4. A 18 cm-es torta formát kikenjük kókuszzsírral és a masszát óvatosan belecsorgatjuk. Ezt is érdemes néhány alkalommal a pulthoz ütögetni, hogy a felesleges levegőt eltávolíthassuk belőle. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)

Krém

  • 25 dkg natur gesztenye massza (Gelato Italiano fehér papír zöld betűkkel)
  • 5 dkg eritrit
  • 3-5 csepp rum esszencia
  • 1,5 dl növényi tej
  • 1 zacskó Dr. Oetker habfixáló
5. Az alapanyagokat egy tálba tesszük és finom krémesre keverjük.

6. A tésztát rácson kihűtjük, és kettévágjuk. Megtöltjük a masszával és kívül is bekenhetjük vele, ha utána díszítjük.


Házi fondant

  • 1 kg porrá őrölt eritrit
  • 2 evőkanál Lucullus zselatin por
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál növényi margarin
  • 2 evőkanál méz (sajnos nem elhagyható,mert különben törékeny lesz a fondant)
  • keményítő (nyújtáshoz, formázáshoz)
1. 0,5 kg eritritet egy nagy tálba teszünk és egy picike lukat vágunk a közepébe.

2. Vízgőz felett feloldjuk a vízben a zselatin port, majd a margarint és legvégül a mézet.

3. Az eritritre öntjük és kanállal körkörös mozdulatokkal elvegyítjük. Ne nyúljatok bele kézzel, iszonyatosan forró lesz,és ráragadna a kezetekre!!!!

4. A maradék 0,5 kg poreritritet szépen adagoljuk hozzá addig, míg össze nem áll gyúrható tésztává. Ekkor egy kevés keményítőn átgyúrjuk és 1 órát pihentetjük frissentartó fóliában.

5. Innentől már csak a fantáziátok szab határt a formázásnak! Én a két tortát vékonyra nyújtott (2-3 mm) fehér fondanttal bevontam, és a maradékot ételfestékkel színezve póker zsetonra, és francia kártya lapokra formáztam. A rögzítést pedig eritrit mázzal csináltam.

Remélem kipróbáljátok Ti is! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése