2016. január 27., szerda

Napraforgó zsemle

Nagyon egyszerű és gyors péksüti recept. Mindemellett TEJ, TOJÁS,ÉLESZTŐ, HOZZÁADOTT CUKOR és GLUTÉNMENTES. :)

Hozzávalók (3 darabhoz)


  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 evőkanál darált lenmag
  • 2 dl langyos víz
  • 7,5 dkg napraforgó liszt
  • 2 dkg tápióka keményítő
  • 1 evőkanál lenmag pehely
  • 1 nagy csipet só (picit többet tegyél,mint egy sima péksütibe)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • pici mandula tej
1. A lenmagot és az útifüvet összekocsonyásítjuk a vízzel.

2. A többi alapanyagot (a mandula tej kivételével) egy tálban elkeverjük.

3. Rázuttyintjuk az összekocsonyásodott lenmagos keveréket, és finoman összeforgatom. A tészta nem lesz gyúrható,csak vizes kézzel formázható. Az alábbi képen láthatjátok milyen állagúnak kell lennie a tésztának.



4. Vizes kézzel 3 gombócot formázunk belőle és sütőpapíros tepsire ültetjük.

5. Forró sütőbe dugjuk és 200 fokon aranybarnára sütjük.

6. A sütéskor legyetek nagyon figyelmesek! 20 perc után teljesen felpuffad a zsemle,és úgy néz ki mintha már csodásan megsült volna. Ilyenkor meg kell fordítani és egy hablapáttal óvatosan meglapogatni. A külseje ilyenkor kap szép kérget,de a belseje még majdnem teljesen nyers. Még körülbelül 20 perc és ki is vehetjük.

7. Rácsra tesszük és kihűtjük. Konyharuhába tekerve, vagy papírzacskóba téve 3-4 napig eltárolhatjuk.

Jó étvágyat hozzá! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése