2016. január 26., kedd

Chia puding

A világ legszuperebb kis magja. Egy sivatagi legfőképp Mexikóban őshonos növény magja. 

Mit tartalmaz a chia mag?

  • omega 3 zsírsavat
  • omega 6 zsírsavat 
  • alfa-linolén savat
Mi hatással bír?

  • óriási vízelnyelő képességű
  •  lassítja a szénhidrátok felszívódását, így egészséges jóllakottság érzetet biztosít
  • eltelíti a gyomrot
  • elmulasztja a gyomorégést
  • jótékonyan hat a szív és érrendszerre a benne található zsírok és savak tökéletes egyensúlya miatt
Mire használhatjuk?
  • kenyerek és pékáruk puhítására
  • zabkása, és gyümölcsök ízesítésére
  • pudingot készíthetünk belőle
  • kiváló tojás pótló alapanyag
Remélem kedvet kaptatok Ti is egy kis chia magos finomsághoz. Akkor vágjuk bele!


Kókuszos chia puding (4 étkezésre)

  • 2 púpos evőkanál chia mag
  • 0,5 dl Cocomas kókuszkrém
  • 1,5 dl víz
  • VAGY 2 dl növényi tej (0,5 dl Cocomas+1,5 dl víz helyettesítésére)
1. A chia magot egy fedeles edénybe mérjük.

2. A Cocomast elkeverjük a vízzel majd a magok nyakába öntjük.

3. Lefedjük és 24 órára hűtőbe tesszük.

4. 1 nap után szuper kocsonyás pudingot kapunk. 

Ízesíthetjük:
  • cukorhelyettesítővel
  • fahéjjal és fűszerekkel
  • friss gyümölccsel
  • cukormentes lekvárral
A képen egy rétegelt pudingot láttok, amely egy uzsonna/tízórainak megfelelő adag. Simon Kati fantasztikusan finom xilittel készült eperlekvárjával rétegeztem. Köszönöm nagyon! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése