-

2016. január 30., szombat

Mustáros-fűszeres marha tekercs

Ennek a szuper receptnek az alap ötletét egy rövid gasztro videóban láttam. Annyira egyszerű, hogy akár nekem is eszembe juthatott volna. :)

Ez egy olyan alaprecept, amelyet ízlésetekre és kedvetekre variálhattok.


Marha tekercs


  • 80 dkg darált marha hús
  • 30 dkg jó minőségű vékony szalonna csík (bacon)
  • frissen őrölt só, bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt fűszerkömény
  • őrölt koriander
  • őrölt madras curry
1. A marha húst mossuk és ledaráljuk. Érdemes szárazabb típust választani, hogy igazán ízletes legyen a tekercs.

2. Zúzott fokhagymával és a fűszerekkel megszórva alaposan elkeverjük. Érdemes picit több fűszert beletenni,mint amennyit jónak látnál hiszen elég nagy mennyiségű ez a hús.

3. A bacon szeleteket egy sütőpapíros tepsire fektetem függőlegesen egymás mellé. 

4. Kézzel belesimítom a húst, és mint a piskóta tekercset hosszú oldalánál feltekerem.

5. Sütőpapírostul átteszem egy mély tepsibe és lefedve 30 percig sütöm. Iszonyatosan fantasztikus illatok kerítik majd a konyhát hatalmába.

Mustáros pác

  • 2 evőkanál cukormentes mustár
  • 1 csipet chili
  • 4-5 evőkanál szaft (a tekercs alól merjük ki amely kisült belőle)

6. Levesszük a fóliát a húsról és ecsettel lekenjük a pác felével majd 10 percre visszatoljuk pirulni.

7. Megfordítjuk a tekercset és lekenjük ezt a felét is a pác maradékával és még 10 percig sütjük.

8, Mielőtt felszeletelnénk, hagyjuk picit állni nehogy szétessenek a csodás kis tekercseink. 

A szülinapi vacsorán sült almás-sárgarépával tálaltam. Ez egy pofon egyszerű köret. Összekarikázzuk az alapanyagokat és jénai edényben puhára sütjük. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése