-

2016. január 22., péntek

Madras curry

A világ legszínesebb és legillatosabb gasztrohelye India. Csodálatos fűszerek, csodálatos színek. Egyszerűen imádom. Remélem egyszer magam is megtapasztalhatom a csodát, és egy bőrönd fűszerrel térhetek haza. :)


Hozzávalók (4 személyre)


  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 cm friss gyömbér
  • 1 evőkanál mákolaj
  • 1 teáskanál Madras curry por
  • 1 csipet chili pehely
  • 1 sárgarépa
  • 2,5 dl kókusztejszín
1. A csirkemellfilét mosom, és apróra kockázom. Két részletben lepirítom pici sóval kókuszolajon és kiveszem a serpenyőből.

2. Közben a hagymát,fokhagymát,gyömbért és a mákolajat teljesen összepürésítem.

3. A husi után maradt zsiradékon alacsony lángon lepirítom,hogy csak az illatok szabaduljanak fel és megszórom a Madras curry porral.

4. Belehalmozom a husikat és felöntöm a tejszínnel.

5. Csodálatosan aranysárga és fantasztikusan illatos lesz. Ha szeretitek pikánsan tegyetek bele pici borsot és chili pelyhet.

6. Amíg rotyog közepes lángon, a sárgarépát zöldséghámozóval elforgácsolom és vékony csíkokra szeletelem. A húsos raguhoz adom. Lefedve a répa ress puhaságáig párolom.
  • TIPP! A sárgarépát vásárlás után a VeggieWash zöldségmosóval letisztítottam, így csak a két végét vágtam le, és nem hámoztam meg!
Barna rizzsel, vagy jázminrizzsel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése