2016. január 20., szerda

Csíkos pufi

Valójában nem is tudom hogy lehetne másként hívni ezt a kis csodás finomságot! Tigris kalácsnak indult, és természetesen (ahogy ez lenni szokott) egy egész más dolog sült ki belőle. :)

Ideális fogás tartalmas levesek, főzelékek mellé valamint reggelire illetve köztes étkezésekre.


Alapanyag csere

Gluténmentes diétában 5 dkg CH csökkentett liszt 5dkg köles liszt vagy rizs liszt
Tojásmentes diétában 1 darab tojás 1 darab reszelt alma, vagy 1 evőkanál útifűmaghéj 0,5 dl vízzel összekocsonyásítva


Hozzávalók (3 darabhoz)


  • 5 dkg szénhidrát csökkentett liszt
  • 5 dkg zöldbanán liszt
  • 1 pici só
  • 5 dkg eritrit (édesszájúaknak mehet több is)
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 teáskanál holland kakaópor (a legvégén)
  • 0,5 dl Cococmas kókuszkrém (vagy növényi joghurt)
  • 4 dkg kókuszsír (olvasztva)
  • 1 darab tojás
  • 1 dl víz
1. A kakaón kívül minden szárazanyagot egy tálban alaposan elkeverünk.

2. A tojást felverjük a kókuszkrémmel és az olvasztott kókuszzsírral.

3. Elvegyítjük a száraz alapanyagokat a nedvessel és még 1 dl vízzel higítjuk. Közel goffri/muffin állagot kell kapnunk.

4. Ketté merjük a tésztát és az egyik felébe keverjük a holland kakaóport. Jöhet a csíkozás.

5. 3 szuflé formát kikenünk kókuszzsírral és addig kanalazzuk bele a masszát míg az alsó peremig nem ér. (1 evőkanál fehér majd 1 evőkanál barna szépen felváltva)

6. Egy tűzálló tálat félig töltünk vízzel és belerakjuk a kis tálkákat. Betoljuk a hideg sütőbe és 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Érdemes tűpróbát végezni.

Fogyasszátok egészséggel! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése