2016. január 24., vasárnap

Diós-kakaós szedres kocka

Igazán könnyed sütemény recept. Tőlem már megszokhattátok a keverem és sütöm süteményeket. Hát, ez egy remek példa erre. :)

Természetesen a gyümölcs bármilyen általatok kedvelt finomsággal helyettesíthető. De akár pirított durvára tört magvakkal is ízesíthetitek.

Hozzávalók

  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg eritrit
  • 1 csipet só
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 teáskanál holland kakaó por
  • 2 darab tojás
  • 0,5 dl Cocomas kókuszkrém
  • 0,5 dl víz
  • VAGY 1 dl növényi tej (0,5 dl Cocomas+0,5 dl víz helyett)
  • 20 dkg fagyasztott szeder
1. A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.

2. A tojásokat alaposan megmossuk és kettéválasztjuk.

3. A fehérjét kemény habbá verjük, míg a sárgáját a Cocomassal és a vízzel habosra keverjük. Az utóbbi nagyon finom krémességet biztosít majd a sütinek.

4. A dióhoz keverjük a kókuszkrémes tojást hogy szép fényes massza legyen.

5. A tojások felvert habját óvatosan beleforgatjuk, és már süthetjük is!

6. A tepsi kikenjük kókuszolajjal és beleöntjük a masszát.
  • TIPP! Érdemes 1x vagy 2x a tepsit az asztalhoz ütni,hogy a levegő buborékok kitudjanak szállni a sütiből. 
7. Megszórjuk 20 dkg fagyasztott szederrel és hideg sütőbe dugjuk.

8. 180 fokon 20 perc alatt finom puhára sütjük.
  • TIPP! Érdemes kivétel előtt tűpróbát végezni, hogy biztosan átsült-e a tésztánk.
9. Rácson kihűtjük, majd teljesen hidegen kockázzuk.


Jó étvágyat hozzá! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése