2016. január 30., szombat

Burgonya krémleves

Tudom hogy ez nem feltétlen a kalória és szénhidrát számolós diéták kedvenc étele. Magas értékekkel rendelkezik, azonban nagyon jó kiegészítője lehet a vegán és a mentes diéták követőinek. :)

Ez a leves ugyanezzel a technikával elkészíthető akár zeller gumóból, akár cukkiniből akár bármilyen más zöldségből.


Hozzávalók (4 személyre)

  • 6 darab burgonya
  • 3 babérlevél
  • őrölt bors és só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej lila hagyma
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 3 szelet házi sonka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl növényi tejszín
1. A sonkát nagyon apróra kockázzuk és a kókuszolajon lepirítjuk míg teljesen pörcös nem lesz. Papírszalvétára tesszük, hogy teljesen lecsöpögjön. 

2. A sonka ízű kókuszolajra tesszük a kockára vágott mosott/hámozott burgonyát, a hagymákat egészben és alaposan megfűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel ami pont ellepi.

3. A burgonyák szinte széteső puhaságáig főzzük. Levesszük a lángról és kiszedegetjük a már nem kellő fűszereket (babérlevél, és a hagymák)

4. Összeturmixoljuk. Ne lepődjetek meg, olyan lesz elsőre mint a burgonya püré. Felöntöm langyos vízzel.

5. A növényi tejszínt elhabarjuk 2 evőkanál levessel és hozzákeverjük a többi krémleveshez.

6. Egy rövidet forralunk rajta, és tálalhatjuk is!

Az elején lepirított sonka kockával és vágott friss petrezselyemmel tálalom. :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése