2016. január 11., hétfő

Házi zsemle

Roppant egyszerű és finom recept következik. Az elkészítés lényege, hogy az alapanyagokat mindig tartsuk melegen. :) Mindjárt mutatom is mire gondolok!

Alapanyag csere

  • Gluténmentes diétában 30 dkg rozs liszt  10 dkg cirokliszt+10 dkg köles liszt+10 dkg GM darált zabpehely
                                               20 dkg zabpehely liszt 20 dkg GM zabpehely liszt

Hozzávalók (9 darab)



  • 30 dkg világos rozs liszt
  • 20 dkg zabpehely liszt (vagy darált zabpehely)
  • 10 dkg lenmag liszt (vagy darált lenmag)
  • 1 zacskó porélesztő
  • 1 mokkáskanál eritrit
  • 2 teáskanál parajdi só
  • 1,5 dl+4 dl meleg víz
1. A sütőt 150 fokra előmelegítem.

2. A liszteket összemérem, elkeverem és a sütőbe dugom 10 percre.

3. Edényfogóval kiveszem és készítek egy pici mélyedést az alapanyagok közepébe. Beleszórom az eritritet az élesztőt és 1,5 dl meleg vizet. Visszatemetem és a sütő tetejére teszem 10 percre letakarva.

4. A kelesztés után beleszórom a sót, és a maradék vizet és alaposan elkeverem. Letakarom és meleg helyen a duplájára kelesztem.

5. Lisztezett felületen hengert formázok belőle, és 9 egyforma részre osztom. Kókuszolajos kézzel megformázom és sütőpapíros tepsibe teszem.

6. A 150 fokos sütőt 200 fokra melegítem és közben beteszem a zsemléket. Míg felmelegszik a sütő szépen megkelnek a zsemlék, majd 40 perc alatt aranybarnára sütöm.

7. Rácsra teszem és kihűtöm. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése