2016. január 25., hétfő

Tepsis rántott hús és karfiol

Sokszor azért nincs kedvem nekilátni ennek a vasárnapi klasszikusnak, mert az olajszag biztosan átjárja a lakást... Az ember hiába szellőztet, azt gondolom nehéz azt az átható szagot kiűzni a konyhából. Itt egy remek megoldás, ami nem csak gyors, de nagyon kényelmes és praktikus megoldás is.

Glutén mentes, abszolút diétás bunda recept ITT!


Hozzávalók (4 személyre)


  • 0,5 kg sertés karaj
  • 0,5  kg karfiol
  • CH csökkentett liszt
  • CH csökkentett zsemlemorzsa
  • 4 tojás (nekem kb ennyi fogyott a panírozásnál)
1. A húst mossuk, és megtöröljük. Vékonyan felszeleteljük és mindkét felét sózzuk,borsozzuk.

2. A karfiolt nagyobb rózsákra szedem, és forró sós vízben ressre párolom. Szedőkanállal jéghideg vízbe szedem, majd lecsepegtetem.

3. A panírozás a már jól megszokott liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben történik.

4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és egy kevés kukoricaolajjal le is kenjük. A bepanírozott falatokat a tepsibe sorakoztatjuk és egy pici olajjal lespricceljük a tetejüket.
  • TIPP! Ha nincs olaj spray-d kend le ecsettel vékonyan.
5. Betoljuk a sütőbe és 20 perc után megfordítjuk az addigra már aranybarnára pirul rántott finomságokat. Körülbelül még 10-05 perc és tálalhatunk is! :)

Köretként kínálhatunk mellé házi savanyúságot, vagy salátát de akár sült almát is. Ma sárgarépás-uborka salátával tálaltam.

Sárgarépás-uborka saláta

  • 1 kígyó uborka
  • 1 sárgarépa
  • 1/4 zeller gumó (ízlés szerint ki mennyire szeretni)
  • 1 csipet parajdi só és őrölt bors
  • őrölt kömény, fűszerpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,2 dl ecet (akár 10%os hagyományos, akár almaecet)
  • 0,5 l víz
  • 2 teáskanál eritrit
1. A zöldségeket lemossuk a VeggieWashal, így nem kell meghámozni. Minden szennyeződés és mesterséges anyag eltávolítható a héjról. Nagy lukú sajtreszelőn minden zöldséget lereszelek és besózok.

2. Elkészítem a hideg páclevet. A vizet az ecettel az eritrittel és a többi fűszerrel alaposan elkeverem. Mivel hideg vizet használok,hogy ne forrázzam ki a zöldségek értékes rostjait picit többet kell majd kevergetni.

3. A lesózott zöldségekre öntjük és lefedve legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. 

TIPP! Ha szeretnétek akár 1 hétig is eltárolni ezt a salátát akkor a páclébe csorgassatok 10 csepp grapefruitmag cseppet. Így természetes módon tudjátok tartósítani ezt a salátát.

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése