2016. január 8., péntek

Tárkonyos csirke raguleves

Imádom a tárkonyt így bármi amiben benne van engem már megnyert. :) Régen több alkalommal jártunk vasárnaponként ugyanabba az étterembe és ott kóstoltam először tárkonyos ragulevest. Hát most eljött az idő,hogy én is elkészítsem. :)

Hozzávalók (4 személyre)


  • 2 teáskanál kókusz olaj
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 40 dkg csirkemell filé
  • 2 szál jó pufi sárgarépa
  • 1/2 zeller gumó (vagy 1/2 csokor zeller szár)
  • parajdi só
  • tört fehér bors
  • 1 csipet morzsolt tárkony levél (többet nem igényel,mert akkor már túl ízes)
  • 1 dl Alpro rizs tejszín (vagy bármilyen növényi tejszín)
  • 1 citrom (tálaláshoz)
1. Az aprított hagymát megfuttatom a kókuszolajon, majd rádobom az összekockázott zöldségeket. 

2. A húst mosom, és apró kockákra szeletelem. A zöldségekhez adom, és addig párolom míg ki nem fehéredik az összes husikocka.

3. Felöntöm 1 liter alaplével vagy langyos vízzel.

4. Megszórom a fűszerekkel és fedő alatt addig főzöm míg minden alapanyag meg nem puhul.

5. Ekkor hozzáöntöm a tejszínt és már tálalom is.

Én nem szoktam a citromot a levesbe tenni,hiszen nem mindenki egyforma mértékben szereti benne. :) Így gerezdekre vágok 1 alaposan megmosott citromot és tálaláskor az asztalra teszem. 

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése