-

2016. január 21., csütörtök

Spenótos tonhal 2x

Igen, jól olvastátok a receptben hogy kétszer. :) Maradt egy kis tonhalam a tegnapi ebédből,amit mindenképpen felszerettem volna használni. A bontott ételek már kevésbé bírják a hűtőben,és ugye ételt pazarolni nagy luxus...
Így született meg ez a recept két formában.


Alapanyag csere:
Gluténmentes diétában 5 dkg TK penne 5 dkg GM tészta
                                            1 evőkanál CH csökkentett liszt 1 evőkanál GM zabpehely liszt


Spenótos tonhalas feltét (1 adag ételhez)


  • 80 g lecsepegtetett tonhal
  • 2 jó nagy marék spenót levél vagy 1/4 sárgarépa csíkozva
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • pici só, bors és szerecsendió
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál növényi tejszín
1. A kókuszolajat felhevítjük és rádobjuk a spenót leveleket vagy a sárgarépa csíkokat.

2. Sózzuk,borsozzuk és lefedve fonnyadásig pároljuk.

3. Rászórjuk a halat,fokhagymát és az őrölt szerecsendiót.

4. Néhány pedig pároljuk és rákanalazzuk a növényi tejszínt. És már kész is!

Tönköly pennés változatát 5 dkg TK tönköly tésztával tálaltam.



Másnap pedig lenmagos palacsintába töltöttem. :)

Lenmagos palacsinta (3 darabhoz)

  • 1 evőkanál lenmag liszt
  • 1 evőkanál CH csökkentett liszt
  • 1 evőkanál bambusz rost
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 evőkanál lenmag olaj
  • 2 dl meleg víz
  • 1 tojás
1. A száraz anyagokat egy tálba mérem és alaposan elkeverem.

2. A nedves alapanyagokat elhabarom egy mérőpohárban és szépen rácsorgatom a lisztes keverékre.

3. 20 percre félreteszem és állni hagyom. 
  • TIPP! Ez nagyon fontos, hogy abszolút tekerhető és nem elszakadozó tésztát kajatok!
4. Teflon serpenyőt hevítek és kikenek alaposan kókuszolajjal.

5. Ha már nagyon forró belemérek 1 evőkanál masszát és alaposan megsütöm. Ha már a széle kissé felpöndörödött és a serpenyő mozgatásával a tészta is mozog már fordíthatjuk is. Feldob,és már süthetjük is a másik felét.

6. Amint az első kisült, már jöhet is a következő. Mindenképpen szükséges az olajozás minden darab előtt! :)

7. Megtöltöm a tonhalas sárgarépa töltelékkel és friss spenótos saláta ágyra helyezem.

Jó étvágyat! :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése