Hozzávalók (4 zsemle)
- 2 evőkanál lenmag liszt (35 g)
- 2 evőkanál kókusz liszt (35 g)
- 1 evőkanál útifűmaghéj (10 g)
- 1 evőkanál lenmag (30 g)
- 1 evőkanál szezámmag (30 g)
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál kacsa zsír (30 g)
1. A száraz alapanyagokat jó alaposan elkeverjük.
2. A tojást a vízzel és a zsírral elhabarjuk. Ha nem szereted az állati zsír ízét, természetesen kókuszzsírral is helyettesítheted. Ez esetben picit is kevesebb is elég.
3. A tojásos masszához öntjük a lisztes egyveleget folyamatos kevergetés mellett.
4. Mikor már ragacsos masszává válik, két vizes kanállal, vagy kézzel gombócokat formázunk belőle.
5. Lekenheted tojással, vagy belehempergetheted magokba is.
6. Sütőpapíros tepsin 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. 180 fokos előmelegített sütőben.
7.Rácsra tesszük,és kihűtjük.
8.Jól záródó dobozban 3-4 napig eltárolhatjuk a hűtőben.
Sajnos a kép a telefonom kisebb meghibásodása miatt elveszett... A napokban készül a repeta,és pótolom a hiányosságot! :)
Tápanyag értékek
Zsír: 19,5 g/zsemle
Fehérje: 10,63 g/zsemle
Szénhidrát: 5,33 g/zsemle
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése