Így ez a mai finomság 3 napi uzsiként szolgál majd. Az elkészítése körülbelül 5 perc és a sütési idő is csak 10 perc. :)
Most vegán sajttal szórtam meg,de természetesen ez bármilyen maggal is tökéletes nasi, uzsi lehet.
Hozzávalók (30 darab)
- 60 g zöldbanán liszt
- 60 g lenmag liszt
- 1 csipet nagyszemű tengeri só
- 1 evőkanál lenmag
- 1 kávéskanál szódabikarbóna+1 gerezd citrom leve
- 1 tojás
- 2 evőkanál Cocomas kókusz krém (50 g)
- 1 evőkanál oliva olaj
- 1-2 evőkanál víz
- 50 g Violife mozzarella sajt
1. A száraz alapanyagokat elkeverem egy tálban.
2.A szódabikarbónát felfuttatom a citromlében.
3. A nedves alapanyagokat simára keverem a víz nélkül.
4. Minden részt elkeverünk,és annyi vizet adagolunk hozzá, hogy szépen összeálljon.
5. Két sütőpapír között kinyújtom. Most egészen vékonyra nyújtottam,mint a lapocskákat.
6. Derelye metszővel felkockáztam,és reszelt vegán sajttal megszórtam.
7. Sütőpapírostul egy gáztepsibe emeltem, és 10 perc alatt ropogósra sütöttem.
8.Rácson kihűtöttem,és dobozba téve max 3-4 napig tárolom.
Azt gondolom ez a mennyiség még ezt a 3 napot sem éri meg :) Az íze tökéletesen olyan,mint a régi jól bevált sajtos rudaké. Csak egészségesebb, csökkentett szénhidrát tartalmú, és tej,gluténmentes diétába is beilleszthető.
Újdonságokkal szeretném bővíteni a recepteket. Mától igyekszem mindegyik bejegyzés végén feltüntetni az ételek tápanyag tartalmát. Összességében és egy adagnyi/darabnyi ételben. :) Ez a terep még nem is új,így picit több időt vesz majd igénybe 1-1 étel feltöltése. De nagyon várom a véleményetek.
Tápanyag tartalom
- Összesen
- 38,34 g fehérje
- 10,88 g szénhidrát
- 38,45 g zsír
- 1 darab lapocskában
- 1,3 g fehérje
- 0,4 g szénhidrát
- 1,3 zsír
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése