Hozzávalók (9 darab)
- 150 g dió (darálva)
- 100 g Első Pesti Malom rizs liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 30 g xilit
- 100 ml mandula tej
- 1 darab tojás
- 50 g kókusz zsír (olvasztva)
1. A diót ledaráljuk, és a többi száraz alapanyaggal alaposan elkeverjük.
2. A nedves alapanyagokat homogénné habarjuk, majd szépen összevegyítjük a szárazzal.
3. Kellemesen lágy, kissé sűrű masszát kell kapnunk.
4. A kapszlikat kibélelem papírral, és az üresen maradt helyeket feltöltöm vízzel.
5. A kapszlikba 1 evőkanál masszát adagolok, majd rájuk halmozok 1 teáskanál házi szilva lekvárt. Persze szezonban sokkal finomabb felezett szilvával megtölteni.
6. Minden muffint lezárok még 1 evőkanál masszával, és a sütőbe dugom.
7. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
8. Rácsra tesszük,és kihűtjük!
Szuper meglepetés lehet a vendégek számára, ha nem árul el hogy megtöltötted ezeket a pompás falatokat! :) Igazi meglepetés éri majd őket.
Szuper meglepetés lehet a vendégek számára, ha nem árul el hogy megtöltötted ezeket a pompás falatokat! :) Igazi meglepetés éri majd őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése