Hozzávalók (24 darab)
- 50 g zöldbanán liszt
- 70 g kókuszliszt
- 6 g útifűmaghéj (~2 evőkanál)
- 15 g xilit (~1 evőkanál)
- 65 g Cocomas kókuszkrém
- 20 g kókuszzsír
- ~250-300 ml víz
1. A száraz alapanyagokat egy tálba szórjuk,és alaposan elkeverjük.
2. A Cocomast és a kókuszolajat elhabarjuk,és a lisztes anyagokra öntjük.
3. Morzsásra keverjük.
4. Körülbelül 250-300 ml vízzel felöntjük,hogy golyókká tudjuk őket formázni.
5. Picit érdemes pihenni hagyni. 5-10 perc elegendő.
6. Sütőpapíros tepsit készítünk elő,és a sütőt 180 fokra bemelegítjük.
7. Teáskanállal gombócokat formázunk, és elnyomkodjuk az ujjunkkal.
8. Sütőbe dugjuk,és körülbelül 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
9. Rácson kihűtjük!
10. Most egy kevés házi cukormentes nagyi féle szilva lekvárral töltöttem meg, és hagytam 1 éjszakát a hűtőben,hogy jól összetapadjanak.
Ez a recept, tökéletes lehet bármilyen paleo keksz alap receptjeként! Ha a xilitet sonka kockára, esetleg vegán sajtra, vagy totura cseréled szuper sajtos tallért tudsz készíteni belőle. :)
Érdemes próbálgatni,kinek miként a legfinomabb!
Tápanyag értékek az egész adagban
Fehérje: 15,1 g
Zsír: 13,5 g
Szénhidrát: 51,1 g
Tápanyag értékek 1 darabban
Fehérje: 0,6 g
Zsír: 0,6 g
Szénhidrát: 2,1 g
Fogyasszátok egészséggel! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése