A receptről fontos tudni, hogy tojásmentes változatban is elkészíthető! Az elkészítés menetében látni fogjátok a receptbeni különbségeket!
Hozzávalók (9 darabhoz)
- 50 dkg darált csirkemell filé
- só,bors,fűszerkömény
- 2 egész tojás
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 4 gerezd fokhagyma
1. A húst alaposan megmossuk, és alaposan befűszerezzük. Érdemes picit több fűszerrel ízesíteni,mint amennyit elegendőnek gondolnánk,hiszen a csirke hús semlegessége igényli a megfelelő ízesítést.
2. TOJÁSOS VÁLTOZAT! Beletörjük a tojásokat, meghintjük az útifűmaghéjjal, és hűtőszekrénybe tesszük pihenni 15 percre. Utána gombócokat készítünk belőle, és teflonserpenyőben hevített kókuszolajban megsütjük.
3. TOJÁSMENTES VÁLTOZAT! A húsok fűszerezése után megszórjuk a 4 evőkanálnyi útifűvel, és jó alaposan összedolgozzuk. Hűtőszekrénybe tesszük, és 20 percig pihentetjük. De a legfinomabb,ha 1 éjszakára hűtőbe dugjuk. Kókuszolajos serpenyőben aranybarnára sütjük.
TIPP! Érdemes lefedve sütni ezeket a csodásan finom gombócokat,hiszen a magas nedvesség tartalma miatt valószínűleg fröcskölni fog.
4. Ha megsültek a gombócok, papírra szedve lecsepegtetjük őket.
Akár paradicsom mártással, basmati rizzsel vagy friss salival is tökéletes! :)
A képen a tojásmentes változatot látjátok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése