Gyorsan elkészíthető,akár ebédre akár vacsorára.
Hozzávalók (2 személyre)
- 500 g zsenge zöldborsó
- 1 teáskanál kacsa zsír
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 50 ml mandula tej
- 2 csapott teáskanál tápióka keményítő
- pici só,és törött bors.
1. A vöröshagymát apróra kockázzuk, és üvegesre pirítjuk a kacsazsíron.
2. Felöntjük a mosott zöldborsóval,és sóval borssal meghintve összeforgatjuk.
3. 3 deciliter forró vízzel felöntjük,és a borsó puhulásáig főzzük.
4. Turmixba öntjük a tejet és a keményítőt,és 2 evőkanál főzeléket. összepürésítjük és besűrítjük vele a főzit.
5. Forrón tálaljuk. Akár tojással,akár fasírttal de még zöldség chipset is szórhatsz a tetejére.
Jó étvágyat! :) Ma buggyantott tojással tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése