A recept TEJ, TOJÁS és GLUTÉNMENTES!
Hozzávalók (2 személyre)
- 1 csirkemell filé
- pici só
- 30 dkg cukkini (héj,és mag nélkül)
- 2 evőkanál kukorica keményítő
1. A cukkinit mosom, hámozom magozom és végül lereszelem. Én szerettem volna,ha a panír látványos lett volna, így a nagy lukúval készítettem. Lesózom, és hagyom állni.
2. A csirkét mosom, és megtisztítom. 4 egyforma szeletre vágom, és kezdődhet a panírozás.
3. A kukorica keményítőbe forgatom a husikat.
4. A cukkinit kinyomkodom, és a keményítős húst beleforgatom. Picit kell hozzá a segítségünk,hogy rátapadjon.
5. Teflon serpenyőt hevítek oliva olajjal, majd ropogósra sütöm a husikat.
- TIPP! Minden vásárlás alkalmával figyelmesen olvassátok el milyen oliva olajat vásároltok. Csak azt szabad sütésre használni,amelyiken ezt feltüntetik! A többit csak hevítés nélkül krémekben, és salátákban szabad használni!
Szuper finom puha lesz a belseje, a külseje pedig mint az igazi krumplis csak úgy ropog majd! :)
Köretként ma a hűtőben talált zöldségeket sütöttem össze lecsó jelleggel. Természetesen hogy ne legyen olyan szokványos, egy pici csavart tettem bele! :)
Cukkinis lecsó
- 2 paradicsom
- 4 paprika
- 3 újhagyma
- 30 dkg cukkini
- só,kömény,kurkuma
1. A zöldségeket mosom, és felkarikázom.
2. Lábosban egy teáskanál kacsazsírt melegítek.
3. Sorba rádobálom a zöldségeket. Hagyma,cukkini,paprika,paradicsom.
4. Nagy lángon összerottyantom, majd sózom és megszórom pici őrölt köménnyel.
5. Közepes lángon ressre párolom a zöldségeket, és megszórom kurkumával Csodásan aranyló színe lesz.
6. Forrón tálalom köretként, de rizs mellé tökéletes fő fogás is lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése