Tulajdonképpen abból készült, amit a hűtőben találtam. Így csak 1 adaghoz elegendő ez a mennyiség. De tudjátok, a maradék alapanyagok felhasználásából születnek a legfinomabb fogások.
Hozzávalók
- 150 ml főtt köles
- 200 g lila káposzta
- 1/2 lila hagyma
- 1/2 padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- só,bors
- 100 ml Alpro rizs tejszín
- 100 g Violife növényi sajt
- 1 marék szezámmag
1. A zöldségeket mossuk,hámozzuk és felszeleteljük.
2. Teflon serpenyőt hevítünk pici kókuszolajjal,és megdinszteljük rajta a zöldségeket. Ha már kissé összeestek megfűszerezzük.
3. Felöntjük 50 ml vízzel,és fedő alatt puhára pároljuk.
4. Amint megpuhult felöntjük a kölessel,és a tejszínnel. Ráreszeljük a sajtot,és alaposan összeforgatjuk.
5. Tálaláskor friss zöldségeket,halat vagy csirke husit is adhatunk mellé.
Természetesen ha más zöldségeket találsz a hűtőben, ugyanezzel a módszerrel csak szórd össze őket,és máris kész az ebéd! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése