Alapreceptnek mondanám,amely édes és sós változatában is tökéletesen elkészíthető.
Hozzávalók (4 darab)
- 85 g Első Pesti Malom rizs liszt
- 85 g Nutri free Mix per dolci
- 10 g útifűmaghéj (~1 púpos evőkanál)
- 80 g Bio Rice rizs tejszín
- 10 g oliva olaj (~1 evőkanál)
- 1 nagy csipet szódabikarbóna (citromlében oldva)
Innentől szabad a választás, hogy sós vagy édes finomságot készítünk.
Sós esetében 1/2 teáskanál sóval ízesítjük, és friss fűszerekkel, esetleg magokkal.
Édes változatban xilittel/mézzel édesítjük, de akár lekvárt is keverhetünk a tésztába. Ez esetben a rizstejszín mennyiségét csökkentenünk kell. Természetesen akár fahéj,akár citrom héj is kerülhet bele.
1. A száraz és a nedves alapanyagokat külön tálba tesszük.
2. Mindegyiket jól összekeverjük külön külön.
3. A liszt közepébe teszünk egy kis mélyedést, ahová a nedves anyagokat tesszük.
4. A tenyerünk között morzsára dörzsöljük.
5. Apránként vízzel higítjuk,míg homogén ruganyos tésztát nem kapunk.
6. Letakarjuk,és míg a tepsit és a nyújtódeszkát előkészítjük pihentetjük a tésztát.
7. Jól összedolgozzuk ismét, majd 4 részre vesszük.
8. 4 gombócot formázunk,melyeket egyenként összegombócolunk.
9. Az aranykalász készítéséhez egy gombócot 3 részre osztunk, és hosszú kígyókat sodrunk belőle. Összefogjuk a végeket,majd összefonjuk.
10. Sütőpapíros tepsibe helyezve 180 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Bocsánat a képért, de annyira fincsire sikerült hogy már csak a reggeli dobozolásom képén sikerült lekapni! :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése