-

2015. november 23., hétfő

Aszalt áfonyás rumos golyó

Készülvén az ünnepekre igyekszem olyan köztes étkezésre is alkalmas desszertgolyókat, sütiket, és sós finomságokat készíteni ami majd az ünnepi kínáló asztalon is megállja a helyét. Természetesen az elsődleges cél,hogy ezek a falatok egészségesek és nagyon finomak legyenek. Így készült el ma ez a csodás kis desszertgolyó a régi kókuszgolyó/keksztekercs mintájára. :)

Hozzávalók (~13 darabhoz)

  • 100 ml Alpro kókusztej (cukormentes)
  • 2 evőkanál eritrit
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • rumarom ízlés szerint
  • 1 marék aszalt vörösáfonya (cukormentes)
  • 150 g tejmentes margarin
  • 100 g darált zabpehely (GM diétában GM zabpehely)
  • 50 g kókuszreszelék (a forgatáshoz)

1. A tejet az eritrittel a kakaóval és a rumaromával fényes kakaószerűvé forraljuk.

2,Belemérjük az aszalt áfonyát és belekockázzuk a margarint. Alaposan összeforraljuk.

3. A zabpelyhet kekszmorzsa állagúra daráljuk,és a kakaós tejhez forgatjuk.

4. Addig kevergetjük míg minden nedves részt magába nem szív. Érdemes a formázás előtt 5 percet hűteni,hogy ne égesse meg a kezünket.

5. Egy teáskanál masszát a tenyerünk között összegombócolunk, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Kihűtjük, és tálaljuk.

Érdemes akár többféle "bundát" választani ennek a finomságnak, hogy még különlegesebb élmény legyen. Természetesen ha nincs aszalt gyümölcsöd készítsd el nélküle, és formázás közben dugj egy magozott cseresznyét a közepébe. Ugyanolyan finom lesz! :)

Jó kreatívkodást hozzá! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése