-

2015. november 18., szerda

Szezámmagos rudacska

Ez egy olyan nasi, amit kiskoromban sokszor készített Anyu. Persze akkor még hagyományos alapanyagokkal dolgoztunk. Vasárnap gyorsan előkaptuk ezt a szuper receptet és átformáltuk. Ez egy rendes adag 1/4 része, de heti köztes étkezésre bőségesen elég!
Karácsonyra készülök egy újabb változatával teljes mennyiségben. :)


Hozzávalók (24 darab)


  • 100 g Norbi liszt
  • 100 g darált zabpehely
  • csipet só
  • 100 g Liga margarin
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál Hideg Nyalat natúr joghurt
  • 50 g Violife vegán füstölt sajt
  • 1 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mák
  • Szóráshoz: szezámmag ízlés szerint
1. A liszteket elkeverem a sóval, sütőporral és mákkal.

2. Elmorzsolom benne a margarint, és belemérem a többi hozzávalót.
  • A sajtot lereszeltem, hogy finoman belesülhessen a tésztába.
3. Finom puha, kissé ruganyos tésztát gyúrunk belőle.

4. Meglisztezzük a deszkát és ujjnyi vastag kockára nyújtjuk. Azért érdemes kockára nyújtani,hogy közel egyforma méretűek legyenek a rudacskák.

5. Derelye metszővel felcsíkozom, és 4egyenlő részre osztva keresztben is felszeletelem.

6. Sütőpapíros tepsire tesszük, és tojással lekenve szezámmal megszórva meleg sütőbe dugjuk.

7. Alul felül sütésen 180 fokon 30 perc alatt aranysárgára sütjük.

8. Rácson hűtjük, majd dobozoljuk. 

A karácsonyi adagot igyekszem gluténmentes és szénhidrát csökkentett változatban elkészíteni! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése