2015. december 1., kedd

Palacsinta (alaprecept)

Imádom a palacsintát, csak ne kellene oly sokáig sütni. :) Időnként lekeverek egy közepes adag tésztát, és akkor beosztva 1 hét alatt reggelire, vagy akár köztes étkezésekre elfogyasztom.
Ez most egy TEJ mentes recept, amely szénhidrát csökkentett verzióban készült.

Hozzávalók (~6-8 darabhoz)


  • 50 g világos rozs liszt
  • 50 g CH csökkentett liszt (Norbi, Szoó Judit, Diabestár)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet eritrit
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 tojás
  • 350 ml szóda víz
  • 100 ml oliva olaj
  • pici olaj a serpenyő kikenéséhez
1. A száraz alapanyagokat kimérem, és alaposan összekeverem. Én a legjobban habverővel szeretek palacsinta tésztát készíteni,mert így biztosan nem marad csomós.

2. A tojást beleütöm az olajba, és alaposan elhabarom.

3. A szódát a száraz alapanyagokhoz keverem, és szép apránként a tojásos olajat is hozzácsorgatom.

4. Szép fényes masszát keverünk belőle.
  • TIPP! Ne legyen túl sűrű mint a puding mert akkor vastag lesz a tészta és nem lehet szépen tekerni.
5. 15 percre hűtőbe tesszük,hogy a lisztek megszívhassák magukat az összes folyékony alapanyaggal. 

6. Palacsinta sütőt melegítünk pici olvia olajjal kikenve,és kezdődhet is a sütés.

7. Az első palacsintát érdemes teljes lángon készíteni,majd a többit már csak közepes lángon. 

8. Egymásra halmozzuk a palacsintákat és hűtőben akár 4-5 napig eltárolhatjuk.

Egy evésre (ha főétkezés) 2 darab palacsintát szoktam fogyasztani, míg a köztes étkezések során csak 1 darabot.
CH csökkentett liszt helyettesítése:
  • zabpehely liszt
  • kukorica liszt
  • teljeskiörlésű liszt. Természetesen ebben az esetben a folyadék mennyiségét érdemes megemelni! :)
Jó étvágyat hozzá!

(Képek feltöltés alatt!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése