2015. november 16., hétfő

Almás párna

Szuper tízórai vagy uzsonna ötlet. Édesszájúak természetesen reggelire is fogyaszthatják. Csökkentett szénhidráttartalommal bír!

Tészta (10 darab)



  • 150 g Norbi liszt (vagy zabpehely, vagy TK liszt)
  • pici só
  • 1 teáskanál porélesztő
  • 1 evőkanál eritrit
  • 80 ml mandula tej (zabpehely és TK liszt esetén ~100 ml)
  • 1 tojás sárgája
  • 50 g Liga margarin
1. Az élesztőt felfuttatjuk az eritrites langyos mandula tejben.

2. A lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk.

3. Beleütjük a tojássárgáját és az élesztős tejet.

4. Sima nagyon puha állagú tésztát gyúrunk belőle.

5. Letakarjuk és 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  • TIPP! Ha nincs kelesztő tálad, akkor egy kisebb edénnyel takard be a tésztát. Így nem szárad ki a teteje sem.

Töltelék

  • 2 darab idared alma
  • 1 teáskanál fahéj
6. Az almát mosom, hámozom és lereszelem. Most nagy lukú sajtreszelőn,hogy finoman harapható legyen.

7. Meghintem fahéjjal, és hagyom állni.

8. Levet fog ereszteni,ezt a töltés előtt lecsepegtetem róla,hogy a tésztát el ne áztassa.

KELESZTÉS UTÁN!

9. A tésztát lisztezett felületre borítom és kinyújtom. Érdemes a sodrófát is lisztezni mert annyi puha lesz a tésztája mint az álom.

10. Felcsíkozom a tésztát és elfelezem.

11. Így összességében 10 téglalapot kapok. Ezek egyik felére halmozok egy teáskanál tölteléket. A másik felét bevagdosom, majd a töltelékes felére hajtom. Villával lenyomogatom a szélét.

12. Sütőpapíros tepsire teszem és lekenem a tojásfehérjével.

13. 180 fokos forró sütőbe dugom, és alul felül sütésen 25-30 perc alatt aranybarnára sütöm.

14. Rácson kihűtöm, és dobozolom.

Természetesen ha csak egymagadnak készíted ezt a köztes finomságot érdemes csak annyit elől hagyni amennyit a hétre beosztottál magadnak. A többit zacskózd be,és irány a fagyó. Szuper tartalék rohanós hetekre, mikor nincs időd uzsonnát és tízórait sütni.

Uzsonna,tízórai adag 1 darab.
Reggeli adag 2 darab.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése