2015. november 5., csütörtök

Cseresznyés-fahéjas lepény

A világ leggyorsabban elkészíthető sütije. Hasonló mint egy piskóta, de ez kevésbé olyan puha. Inkább egy rostban gazdag sütemény, amit akár a köztek étkezések kitöltésére is remekül használhatunk.

Hozzávalók (~25 kocka)

  • 150 g darált zabpehely
  • 50 g apró szemű zabpehely
  • 1 teáskanál fahéj
  • pici só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 tojás
  • 100 g eritrit
  • 50 ml víz
  • 500 g magozott cseresznye
1. A zabpelyheket a fahéjat, a sütőport és a sót elkeverem egy tálban.

2. A tojásokat kettéválasztom, és a sárgákat habosra keverem az eritrittel. Édesszájúak emelhetik a cukorhelyettesítő mennyiségét.

3. A tojássárgája habot felhigítjuk 50 ml vízzel, és szépen apránként elkeverjük benne a fahájas zabpelyhet.

4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a masszába.

5. Sütőpapíros tepsibe (gáz tepsi) borítjuk a masszát. Megszórjuk a gyümölccsel.

6. A sütőt 200 fokon előmelegítjük és egy tálba vizet teszünk az aljára.

7. A tésztát forró sütőbe dugjuk, és 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Akkor lesz jó a tészta ha a tepsi közepén lévő rész sem remeg már ha belesel a sütőbe.

8. Tepsiben kihűtöm, és csak hidegen szeletelem. Így biztosan nem lesz morzsalékos.

Jó étvágyat hozzá! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése