-

2015. november 17., kedd

Magos forma kenyér

Remélem sokan olvastátok a heti menü bejegyzésemet. Ha esetleg lemaradtatok róla ITT elolvashatjátok, vagy a csoportban a feltöltött fájlok között. Reggeliként iktattam be magvas kiflit magas rost és alacsony szénhidrát tartalommal. Ugyan nem kifli lett belőle, de így sokkal hosszabb távon eltárolható. Ha ez a mennyiség nagynak tűnik (nekem is legalább 2 hetes adag) miután teljesen kihűlt, szeleteld fel és adagonként fagyaszd le. Máris megspóroltál két heti kenyér és kifli keresgetést. És ezzel biztosan tudod,hogy nem eszel mellé.


Hozzávalók 


  • 7 g porélesztő+100 ml víz
  • 1 bögre Norbi liszt (250 ml) vagy TK liszt vagy zabpehely liszt
  • 1/2 bögre útifűmaghéj (125 ml)
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál lenmag
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 50 ml kókuszolaj
  • 250 ml víz
1. Az élesztőt felfuttatjuk 100 ml langyos vízben.

2. A száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük.

3. A langyos vízzel elkeverjük a kókuszolajat.

4. Mind a három részt elkeverjük egymással.

5. Kiborítjuk a tálból, és lisztes felületen picit összegyúrjuk. Nem baj ha ragacsos. Fogj egy hablapátot és alaposan lapogasd össze.

6. Nyújtsd ki (nem baj ha a kezeddel kell eldöngölni) és a széleket hajtsd egymás alá. A két hosszú szélét a közepére, majd a rövideket is.

7. Dobd a kenyérformába, és kend le olvasztott kókuszolajjal. Vágd be 3 csíkban.

8. 50 fokos sütőben keleszd a duplájára.

9. Kapcsold a sütőt 200 fokra alul-felül sütésen és süsd 50-55 percig.

10. Érdemes félidőben a kenyeret kiborítani a formából,és úgy tovább sütni. Így biztosan átsül az egész tészta, valamint nem vizesedik be a forma alja.

11. Rácsra tesszük, és kihűtjük.

FONTOS! Csak akkor kezd szeletelni, ha már teljesen kihűlt. Különben az egészet csak összenyomjuk,és széttrancsírozzuk. :)





A kenyér belseje a kép alapján nyersnek tűnhet. Nem az, csak az útifűmaghéj nagy mennyisége miatt kocsonyásnak látszik az állaga. Aki kóstolt már diabetikus péksüteményt, annak ismerős ez az állag. De biztosan ígérhetem, hogy nagyon finom és laktató!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése