2015. szeptember 28., hétfő

Almás roló

Jön az ősz, ilyenkor előszeretettel készítünk idény gyümölcsökből valamilyen szív és lélek melengető finomságot. A hétvégén készítettem ezt az almás rolót igazi illatozó őszi almából. :) Még picit finomítani kell rajta,de így is nagyon finom és omlós...Akár a linzer!

Tészta (~8 darab)

  • 150 g Mimen palacsinta por
  • 1 evőkanál tápióka keményítő
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 evőkanál kókusz liszt
  • pici só
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 citrom leve
  • 1 nagy evőkanál puha kókuszzsír
  • 1 tojás sárgája
  • 100 ml kókusztej
1. A liszteket és a száraz alapanyagokat egy tálba mérjük. Jó alaposan elkeverjük.

2. Rámérjük a kókuszzsírt,és a két tenyerünk között morzsásra dörzsöljük.

3. Beletesszük a tojássárgáját,és a kókusztejet, citromot.

4. Dagasztó géppel jó alaposan összekeverjük,míg el nem válik a lapátokról.

5. Lisztezett felületen összegyúrjuk,és nagyon vékony téglalapra nyújtjuk. Fontos hogy mindig lisztezett legyen a felület és a nyújtófa is.

6. Derelye metszővel 8 darabra vágjuk, és megtöltjük.

Töltelék
  • 100 g piros alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 evőkanál méz
7. Az almákat mossuk, hámozzuk és felkockázzuk.

8. Beízesítjük és hagyjuk picit állni,hogy levet eresszen.

9. A kinyújtott téglalap felső részére teszünk egy csík tölteléket,és mint a csigát feltekerjük. Én a rövidebb oldal felől tekertem.

10. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. És zsírpapírral kibélelünk egy tepsit.

11. Rátesszük a rolókat, és a gyümölcs levével lekenjük.

12. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. :)

13. Rácsra tesszük,és kihűtjük.

Előfordulhat,hogy a tészta picit törik. Ebben az esetben gyúrd jól át a tésztát, és nyújtsd ki újra. A kókuszzsír ha picit megdermed ilyen jellegű problémákat okozhat. Ne aggódjatok,nekem is lett csálé,és luka rolóm is. :D


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése