2015. szeptember 6., vasárnap

Meggyes rácsos

Imádom ezt a receptet. Pláne,hogy nem csak meggyes rácsos reggeli péksüti készíthető belőle,de akár bármilyen töltött csigának is tökéletes. 

Tészta (~6 darab)

  • 80 g dió (darálva)
  • 80 g lenmag (darálva)
  • 40 g kókusz liszt
  • 1 teáskanál xilit
  • 1 csipet himalya só
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál tápióka keményítő
  • 50-100 ml meggylé (én a kiengedett gyümölcs levét használtam)
  • 2 evőkanál útifűmaghéj+50 ml víz (VAGY 1 darab tojás)
1. Az útifűmaghéjat beáztatom a vízbe,és hagyom összekocsonyásodni.

2. A darálmányokat összekeverem az összes száraz hozzávalóval.

3. Felöntöm a meggylével,és az útifűmaghéj kocsonyával. A meggylevet szépen apránként öntöm hozzá,mert nem biztos hogy 100 ml-re szükségünk lesz. Nekem most 80 ml kellett,hogy szép ruganyos tésztát kapjak.

4. Alaposan összegyúrom.

5. 10 percet hagyom pihenni. Közben elkészítem a tölteléket.

Töltelék
  • 250 g magozott meggy
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csapott evőkanál méz
1. A magozott gyümölcsöt meghintem a fahéjjal,és hagyom picit levet ereszteni.

2. Meglocsolom a mézzel,és jó alaposan összekeverem.

3. Töltésig félre teszem.

4. A tésztát lisztezett felületre borítjuk,és megpróbáljuk kocka alakúra nyújtani.

5. Felvágjuk nagyjából egyforma téglalapokra. Az egyik felét bevagdossuk, a másikra halmozzuk a tölteléket. 

6. A rácsos részt ráhajtjuk és nyomkodjuk a töltelékes felére. Xilites vízzel lekenjük.

7. Sütőpapíros tepsibe tesszük,és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

8. Rácsra tesszük,és kihűtjük.

Tökéletes reggeli,vagy uzsonna lehet ez a finomság :)


És ha nem szeretnél ennyit pepecselni az elkészítéssel, akkor csak nyújtsd ki és kend meg valamilyen minden mentes házi lekvárral. Tekerd fel, darabold szét és csigáknak süsd meg. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése