2015. szeptember 2., szerda

"Sajtos" buci

Nem akartam sem glutén mentes, sem paleo receptként feltüntetni ezt a péksütit. Tulajdonképpen minden szempontból kompromisszumos étel.

Gluténmentes táplálkozás esetén: Természetesen csak abban az esetben fogyasztható,ha gluténmentes zabpehellyel készítjük a receptet, vagy valamilyen gluténmentes lisztkeverékkel. De ezt is mindenkinek magában kell eldöntenie, hogy mennyire tolerálja a szervezete. Legyetek mindig óvatosak,pláne kezdő "diétázók" számára szól ez az információ.

Paleo táplálkozás esetén: Sokan nem fogyasztanak zabpelyhet (pontosan a glutén tartalma miatt) paleo étkezés során. Van akik ezt időnként beengedik a étrendjükbe. Azt gondolom ha nem vagy glutén érzékeny, a zabpehely hasznos tápanyag forrás lehet számodra.

Hozzávalók (4 darab)

  • 35 g kókusz liszt (2 evőkanál)
  • 20 g zabpehely darálva (2 evőkanál)
  • 10 g útifűmaghéj (1 evőkanál)
  • 20 g szezámmag (1 evőkanál)
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 tojás
  • 5 cl víz
  • 50 g Violife pizza vegán sajt (csak hogy olvadjon)
1. A száraz alapanyagokat egy tálba szórom,és jó alaposan összekeverem.

2. Nedveseket egy másikban keverem homogén masszává.

3. A tojásos olajos folyadékot lassan a száraz alapanyagokhoz adjuk, és villával elkeverjük.

4.3-5 percig pihentetjük,hogy megszívja magát az útifűmaghéj és a darálmányok. Ennyi idő elég,hogy elpakoljunk és sütőpapírral kibéleljünk egy tepsit.

5. Evőkanalanként gombócokat formázunk,és 4 zsemlét készítünk.


6. Vegán sajtot reszelünk a tetejére.

7. Forró sütőbe toljuk,és 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Kívül ropogós,és nagyon sajtos. Belül pedig puha és foszlós. :)




Tápanyag értékek
Zsír: 15,8 g / darab
Fehérje: 6,18 g /darab
Szénhidrát: 4,43 g /darab

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése