2015. szeptember 16., szerda

Kenyérlángos

Ma este egy igazán gyors recepttel készültem. Közös kedvenc ez Balival. Hagyományos, magyar és rengeteg típusú allergiás étrendbe illeszthető. A reci végén kiszámított tápanyag értékeket találtak. 

Tészta (~32 cm)

  • 80 g zöldbanán liszt
  • 70 g csicseriborsó liszt
  • 1 csipet só
  • 20 g kókuszzsír
  • 150 ml forró víz
1. Kimérem a liszteket és a sóval alaposan elkeverem.

2. Az olvasztott kókuszzsírt a vízzel elkeverem.

3. A vizet lassan adagoljuk a lisztekhez és habverővel simára keverjük.

4. Ragacsos kis gombócot keverünk belőle és 15 percig hagyjuk állni.

5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (ha van légkeverésen)

6. Két sütőpapír közé tesszük a tésztát, és nyújtófával kinyújtjuk.

7. Nekem egy közel 32 cm-es kockás kör alak sikeredett. :)

Feltét
  • 2 evőkanál Ccocmas kókuszkrém
  • 3 szelet Feketeerdő sonka
  • 80 g Violife pizza sajt
  • 2 szelet hagyma
8. A tésztát megkenjük a kókuszkrémmel, és ráhalmozzuk a feltétet.

9. Betoljuk a sütőbe, és 15-20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

























A tápanyag értékek ebben az esetben CSAK a tésztára vonatkoznak! Nem tudom mit rejt a hűtőd,így azt már egyszerűen hozzá adhatod Te is. A langallót 4 egyenlő részre osztottam,így a megjelölt 1 szelet az étel 1/4 részét jelenti.

Tápanyag értékek
Zsír: 21,85 g és 5,5 g/szelet
Fehérje: 10,35 g és 2,6 g/szelet
Szénhidrát: 112,86 g és 28,2 g/szelet



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése