2015. szeptember 27., vasárnap

"Sajtos" karfiol

A világ legegyszerűbb ebéd ötletét hoztam el Nektek. Gyors, csak össze kell dobálni és megsütni.
Ehetitek akár körettel főételként, de husik kísérő köretének is kiváló...

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 500 g karfiol
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 saláta cukkini
  • 250 g bacon szalonna
  • só,bors
  • 100 ml kókusztej
  • 1 teáskanál tápióka keményítő
  • 100 g Violife pizza sajt
1. A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Bacon szalonnába tekerjük a rózsákat.

2. A sárgarépát is nagyobb karikákra szeletelve megfőzzük,és leszűrjük.

3. Egy jénai edényt kikenünk mangalica zsírral, és belepakoljuk a baconos karfiol rózsákat, a főtt répát és az ujjnyi vastagon felkarikázott nyers cukkinit.

4. A kókusztejet elkeverjük sóval, borssal és 1 teáskanál tápióka keményítővel.

5. Meglocsoljuk vele a zöldségeket,és reszelt sajttal vastagon megszórjuk.

6. 180 fokos sütőben lefedve 25 percig sütjük (míg elkészül a cukkini,és megpirul a bacon).

7. 200 fokon fedő nélkül a sajt pirulásáig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Ma barna rizzsel került az asztalra.




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése