Glutén mentes, abszolút diétás bunda recept ITT!
Hozzávalók (4 személyre)
- 0,5 kg sertés karaj
- 0,5 kg karfiol
- CH csökkentett liszt
- CH csökkentett zsemlemorzsa
- 4 tojás (nekem kb ennyi fogyott a panírozásnál)
1. A húst mossuk, és megtöröljük. Vékonyan felszeleteljük és mindkét felét sózzuk,borsozzuk.
2. A karfiolt nagyobb rózsákra szedem, és forró sós vízben ressre párolom. Szedőkanállal jéghideg vízbe szedem, majd lecsepegtetem.
3. A panírozás a már jól megszokott liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben történik.
4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és egy kevés kukoricaolajjal le is kenjük. A bepanírozott falatokat a tepsibe sorakoztatjuk és egy pici olajjal lespricceljük a tetejüket.
- TIPP! Ha nincs olaj spray-d kend le ecsettel vékonyan.
5. Betoljuk a sütőbe és 20 perc után megfordítjuk az addigra már aranybarnára pirul rántott finomságokat. Körülbelül még 10-05 perc és tálalhatunk is! :)
Köretként kínálhatunk mellé házi savanyúságot, vagy salátát de akár sült almát is. Ma sárgarépás-uborka salátával tálaltam.
Sárgarépás-uborka saláta
- 1 kígyó uborka
- 1 sárgarépa
- 1/4 zeller gumó (ízlés szerint ki mennyire szeretni)
- 1 csipet parajdi só és őrölt bors
- őrölt kömény, fűszerpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,2 dl ecet (akár 10%os hagyományos, akár almaecet)
- 0,5 l víz
- 2 teáskanál eritrit
1. A zöldségeket lemossuk a VeggieWashal, így nem kell meghámozni. Minden szennyeződés és mesterséges anyag eltávolítható a héjról. Nagy lukú sajtreszelőn minden zöldséget lereszelek és besózok.
2. Elkészítem a hideg páclevet. A vizet az ecettel az eritrittel és a többi fűszerrel alaposan elkeverem. Mivel hideg vizet használok,hogy ne forrázzam ki a zöldségek értékes rostjait picit többet kell majd kevergetni.
3. A lesózott zöldségekre öntjük és lefedve legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük.
TIPP! Ha szeretnétek akár 1 hétig is eltárolni ezt a salátát akkor a páclébe csorgassatok 10 csepp grapefruitmag cseppet. Így természetes módon tudjátok tartósítani ezt a salátát.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése