Hozzávalók (4 személyre)
- 2 teáskanál kókusz olaj
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 40 dkg csirkemell filé
- 2 szál jó pufi sárgarépa
- 1/2 zeller gumó (vagy 1/2 csokor zeller szár)
- parajdi só
- tört fehér bors
- 1 csipet morzsolt tárkony levél (többet nem igényel,mert akkor már túl ízes)
- 1 dl Alpro rizs tejszín (vagy bármilyen növényi tejszín)
- 1 citrom (tálaláshoz)
1. Az aprított hagymát megfuttatom a kókuszolajon, majd rádobom az összekockázott zöldségeket.
2. A húst mosom, és apró kockákra szeletelem. A zöldségekhez adom, és addig párolom míg ki nem fehéredik az összes husikocka.
3. Felöntöm 1 liter alaplével vagy langyos vízzel.
4. Megszórom a fűszerekkel és fedő alatt addig főzöm míg minden alapanyag meg nem puhul.
5. Ekkor hozzáöntöm a tejszínt és már tálalom is.
Én nem szoktam a citromot a levesbe tenni,hiszen nem mindenki egyforma mértékben szereti benne. :) Így gerezdekre vágok 1 alaposan megmosott citromot és tálaláskor az asztalra teszem.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése