Ideális fogás tartalmas levesek, főzelékek mellé valamint reggelire illetve köztes étkezésekre.
Alapanyag csere
Gluténmentes diétábanTojásmentes diétában
Hozzávalók (3 darabhoz)
- 5 dkg szénhidrát csökkentett liszt
- 5 dkg zöldbanán liszt
- 1 pici só
- 5 dkg eritrit (édesszájúaknak mehet több is)
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 teáskanál holland kakaópor (a legvégén)
- 0,5 dl Cococmas kókuszkrém (vagy növényi joghurt)
- 4 dkg kókuszsír (olvasztva)
- 1 darab tojás
- 1 dl víz
1. A kakaón kívül minden szárazanyagot egy tálban alaposan elkeverünk.
2. A tojást felverjük a kókuszkrémmel és az olvasztott kókuszzsírral.
3. Elvegyítjük a száraz alapanyagokat a nedvessel és még 1 dl vízzel higítjuk. Közel goffri/muffin állagot kell kapnunk.
4. Ketté merjük a tésztát és az egyik felébe keverjük a holland kakaóport. Jöhet a csíkozás.
5. 3 szuflé formát kikenünk kókuszzsírral és addig kanalazzuk bele a masszát míg az alsó peremig nem ér. (1 evőkanál fehér majd 1 evőkanál barna szépen felváltva)
6. Egy tűzálló tálat félig töltünk vízzel és belerakjuk a kis tálkákat. Betoljuk a hideg sütőbe és 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Érdemes tűpróbát végezni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése