Természetesen a gyümölcs bármilyen általatok kedvelt finomsággal helyettesíthető. De akár pirított durvára tört magvakkal is ízesíthetitek.
Hozzávalók
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg eritrit
- 1 csipet só
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 teáskanál holland kakaó por
- 2 darab tojás
- 0,5 dl Cocomas kókuszkrém
- 0,5 dl víz
- VAGY 1 dl növényi tej (0,5 dl Cocomas+0,5 dl víz helyett)
- 20 dkg fagyasztott szeder
1. A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.
2. A tojásokat alaposan megmossuk és kettéválasztjuk.
3. A fehérjét kemény habbá verjük, míg a sárgáját a Cocomassal és a vízzel habosra keverjük. Az utóbbi nagyon finom krémességet biztosít majd a sütinek.
4. A dióhoz keverjük a kókuszkrémes tojást hogy szép fényes massza legyen.
5. A tojások felvert habját óvatosan beleforgatjuk, és már süthetjük is!
6. A tepsi kikenjük kókuszolajjal és beleöntjük a masszát.
6. A tepsi kikenjük kókuszolajjal és beleöntjük a masszát.
- TIPP! Érdemes 1x vagy 2x a tepsit az asztalhoz ütni,hogy a levegő buborékok kitudjanak szállni a sütiből.
7. Megszórjuk 20 dkg fagyasztott szederrel és hideg sütőbe dugjuk.
8. 180 fokon 20 perc alatt finom puhára sütjük.
- TIPP! Érdemes kivétel előtt tűpróbát végezni, hogy biztosan átsült-e a tésztánk.
9. Rácson kihűtjük, majd teljesen hidegen kockázzuk.
Jó étvágyat hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése