Ez a leves ugyanezzel a technikával elkészíthető akár zeller gumóból, akár cukkiniből akár bármilyen más zöldségből.
Hozzávalók (4 személyre)
- 6 darab burgonya
- 3 babérlevél
- őrölt bors és só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej lila hagyma
- 1 teáskanál kókuszolaj
- 3 szelet házi sonka
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl növényi tejszín
1. A sonkát nagyon apróra kockázzuk és a kókuszolajon lepirítjuk míg teljesen pörcös nem lesz. Papírszalvétára tesszük, hogy teljesen lecsöpögjön.
2. A sonka ízű kókuszolajra tesszük a kockára vágott mosott/hámozott burgonyát, a hagymákat egészben és alaposan megfűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel ami pont ellepi.
3. A burgonyák szinte széteső puhaságáig főzzük. Levesszük a lángról és kiszedegetjük a már nem kellő fűszereket (babérlevél, és a hagymák)
4. Összeturmixoljuk. Ne lepődjetek meg, olyan lesz elsőre mint a burgonya püré. Felöntöm langyos vízzel.
5. A növényi tejszínt elhabarjuk 2 evőkanál levessel és hozzákeverjük a többi krémleveshez.
6. Egy rövidet forralunk rajta, és tálalhatjuk is!
Az elején lepirított sonka kockával és vágott friss petrezselyemmel tálalom. :)
Az elején lepirított sonka kockával és vágott friss petrezselyemmel tálalom. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése