Így született meg ez a recept két formában.
Alapanyag csere:
Gluténmentes diétában
Spenótos tonhalas feltét (1 adag ételhez)
- 80 g lecsepegtetett tonhal
- 2 jó nagy marék spenót levél vagy 1/4 sárgarépa csíkozva
- 1 teáskanál kókuszolaj
- pici só, bors és szerecsendió
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál növényi tejszín
1. A kókuszolajat felhevítjük és rádobjuk a spenót leveleket vagy a sárgarépa csíkokat.
2. Sózzuk,borsozzuk és lefedve fonnyadásig pároljuk.
3. Rászórjuk a halat,fokhagymát és az őrölt szerecsendiót.
4. Néhány pedig pároljuk és rákanalazzuk a növényi tejszínt. És már kész is!
Tönköly pennés változatát 5 dkg TK tönköly tésztával tálaltam.
Tönköly pennés változatát 5 dkg TK tönköly tésztával tálaltam.
Másnap pedig lenmagos palacsintába töltöttem. :)
Lenmagos palacsinta (3 darabhoz)
- 1 evőkanál lenmag liszt
- 1 evőkanál CH csökkentett liszt
- 1 evőkanál bambusz rost
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- csipet só
- 1 evőkanál lenmag olaj
- 2 dl meleg víz
- 1 tojás
1. A száraz anyagokat egy tálba mérem és alaposan elkeverem.
2. A nedves alapanyagokat elhabarom egy mérőpohárban és szépen rácsorgatom a lisztes keverékre.
3. 20 percre félreteszem és állni hagyom.
- TIPP! Ez nagyon fontos, hogy abszolút tekerhető és nem elszakadozó tésztát kajatok!
4. Teflon serpenyőt hevítek és kikenek alaposan kókuszolajjal.
5. Ha már nagyon forró belemérek 1 evőkanál masszát és alaposan megsütöm. Ha már a széle kissé felpöndörödött és a serpenyő mozgatásával a tészta is mozog már fordíthatjuk is. Feldob,és már süthetjük is a másik felét.
6. Amint az első kisült, már jöhet is a következő. Mindenképpen szükséges az olajozás minden darab előtt! :)
7. Megtöltöm a tonhalas sárgarépa töltelékkel és friss spenótos saláta ágyra helyezem.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése