Hozzávalók (4 személyre)
- 0,5 kg csirkemell filé
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 3 cm friss gyömbér
- 1 evőkanál mákolaj
- 1 teáskanál Madras curry por
- 1 csipet chili pehely
- 1 sárgarépa
- 2,5 dl kókusztejszín
1. A csirkemellfilét mosom, és apróra kockázom. Két részletben lepirítom pici sóval kókuszolajon és kiveszem a serpenyőből.
2. Közben a hagymát,fokhagymát,gyömbért és a mákolajat teljesen összepürésítem.
3. A husi után maradt zsiradékon alacsony lángon lepirítom,hogy csak az illatok szabaduljanak fel és megszórom a Madras curry porral.
4. Belehalmozom a husikat és felöntöm a tejszínnel.
5. Csodálatosan aranysárga és fantasztikusan illatos lesz. Ha szeretitek pikánsan tegyetek bele pici borsot és chili pelyhet.
6. Amíg rotyog közepes lángon, a sárgarépát zöldséghámozóval elforgácsolom és vékony csíkokra szeletelem. A húsos raguhoz adom. Lefedve a répa ress puhaságáig párolom.
- TIPP! A sárgarépát vásárlás után a VeggieWash zöldségmosóval letisztítottam, így csak a két végét vágtam le, és nem hámoztam meg!
Barna rizzsel, vagy jázminrizzsel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése