Ez egy olyan alaprecept, amelyet ízlésetekre és kedvetekre variálhattok.
Marha tekercs
- 80 dkg darált marha hús
- 30 dkg jó minőségű vékony szalonna csík (bacon)
- frissen őrölt só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- őrölt fűszerkömény
- őrölt koriander
- őrölt madras curry
1. A marha húst mossuk és ledaráljuk. Érdemes szárazabb típust választani, hogy igazán ízletes legyen a tekercs.
2. Zúzott fokhagymával és a fűszerekkel megszórva alaposan elkeverjük. Érdemes picit több fűszert beletenni,mint amennyit jónak látnál hiszen elég nagy mennyiségű ez a hús.
3. A bacon szeleteket egy sütőpapíros tepsire fektetem függőlegesen egymás mellé.
4. Kézzel belesimítom a húst, és mint a piskóta tekercset hosszú oldalánál feltekerem.
5. Sütőpapírostul átteszem egy mély tepsibe és lefedve 30 percig sütöm. Iszonyatosan fantasztikus illatok kerítik majd a konyhát hatalmába.
Mustáros pác
- 2 evőkanál cukormentes mustár
- 1 csipet chili
- 4-5 evőkanál szaft (a tekercs alól merjük ki amely kisült belőle)
6. Levesszük a fóliát a húsról és ecsettel lekenjük a pác felével majd 10 percre visszatoljuk pirulni.
7. Megfordítjuk a tekercset és lekenjük ezt a felét is a pác maradékával és még 10 percig sütjük.
8, Mielőtt felszeletelnénk, hagyjuk picit állni nehogy szétessenek a csodás kis tekercseink.
A szülinapi vacsorán sült almás-sárgarépával tálaltam. Ez egy pofon egyszerű köret. Összekarikázzuk az alapanyagokat és jénai edényben puhára sütjük. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése