Alapanyag csere
- Gluténmentes diétában
30 dkg rozs liszt10 dkg cirokliszt+10 dkg köles liszt+10 dkg GM darált zabpehely
Hozzávalók (9 darab)
- 30 dkg világos rozs liszt
- 20 dkg zabpehely liszt (vagy darált zabpehely)
- 10 dkg lenmag liszt (vagy darált lenmag)
- 1 zacskó porélesztő
- 1 mokkáskanál eritrit
- 2 teáskanál parajdi só
- 1,5 dl+4 dl meleg víz
1. A sütőt 150 fokra előmelegítem.
2. A liszteket összemérem, elkeverem és a sütőbe dugom 10 percre.
3. Edényfogóval kiveszem és készítek egy pici mélyedést az alapanyagok közepébe. Beleszórom az eritritet az élesztőt és 1,5 dl meleg vizet. Visszatemetem és a sütő tetejére teszem 10 percre letakarva.
4. A kelesztés után beleszórom a sót, és a maradék vizet és alaposan elkeverem. Letakarom és meleg helyen a duplájára kelesztem.
5. Lisztezett felületen hengert formázok belőle, és 9 egyforma részre osztom. Kókuszolajos kézzel megformázom és sütőpapíros tepsibe teszem.
6. A 150 fokos sütőt 200 fokra melegítem és közben beteszem a zsemléket. Míg felmelegszik a sütő szépen megkelnek a zsemlék, majd 40 perc alatt aranybarnára sütöm.
7. Rácsra teszem és kihűtöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése