Hozzávalók (~5 uzsira/tízóraira)
- 0,5 kg édes alma (Jonagold, Jonatán vagy amilyet szerettek)
- 1 teáskanál Lucullus őrölt fahéj
- 5 szem szegfűbors (vagy szegfűszeg)
- 6 dl víz
- 1/2 citrom
- pici őrölt szerecsendió
- 20 csepp grapefruit mag olaj
1. Az almákat mosom, hámozom csumázom és cikkekre szeletelem.
2. Egy lábosba teszem az alma felét és belerejtem a fahéjat,szerecsendiót,szegfűborsot és a cikkekre szeletelt citromot.
3. Ráteszem az alma másik felét és felöntöm a vízzel.
4. Fedő alatt az első rottyanásig főzöm, majd lekapcsolom alatta a lángot.
- TIPP! Ha nem szeretnéd hogy ress maradjon az alma, akkor 4-5 percig forrald. Én jobban szeretem mikor van mit harapni,és minél kevésbé főzöd szét annál több értékes vitamin marad a gyümölcsben.
5. Az edényben hagyom kihűlni. Ne kukucskáljatok, mert akkor az értékes alma gőz amitől olyan finom lesz megszökik. :)
6. Amint teljesen kihűlt belecsepegtetem a grapefruit mag olajat.
- TIPP! A grapefruit mag olaj fertőtlenítő, baci ölő és természetesen tartósító hatással bír. Így 1 hétig hűtőben eltárolható ez a finomság.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése