Hozzávalók (4 személyre)
- 0,5 kg csirkemell filé
- 1 csipet parajdi só
- 1 pici csipet őrölt fehér bors
- 1 pici reszelt szerecsendió
- 2 saláta cukkini
- 1/2 fej fokhagyma
- 1 evőkanál mák olaj
1. A csirkét mossuk és apróra kockázzuk. Az összes fűszerrel alaposan elkeverjük és 10 percig állni hagyjuk.
2. Közben a cukkinit megtisztítjuk, és zöldséghámozóval forgácsokat készítünk belőle.
3. Egy nagy serpenyőt vagy wokot jó alaposan felhevítünk a mák olajjal és rádobjuk a husi kockákat.
4. Fa csipesszel addig forgatjuk benne,míg szép fehér nem lesz.
5. Nyakába zúdítjuk a cukkinit és lefedve 10 percig magas hőfokon összepároljuk.
6. Ha a cukkini már ress, rázúzzuk a fokhagymát és még 5 percig fedő nélkül sütjük.
Tálalhatjuk basmati rizzsel, kölessel vagy esetleg árpa gyöngyével.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése