2016. február 17., szerda

Zabkorong

Isteni finom és roppant egészséges reggeli ötlet következik most. :) Már második napja ez a reggelim. ;) Ma édesen fogyasztottam természetesen a Bakonynektár isteni finom gesztenye mézével!

Sós zabkorong


  • 3 dkg TK zabliszt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • pici növényi tejszín 
1. A tojásokat felverjük a sóval és alaposan beleforgatjuk a zablisztet.

2. Annyi növényi tejszínnel higítom,hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak.

3. Teflon serpenyőt hevítek ici pici kókuszzsírral.


  • TIPP! Érdemes a tésztát egy csőrös mérőpohárban elkeverni,hogy csak a serpenyő közepére kelljen csorgatni a tésztát. Így biztosan szép kör alakot kapunk. 
4. Nekem ebből a mennyiségből 4 tenyérnyi palacsinta sikerült. Persze ezek nagyságát Te magad is szabályozhatod.

Rétegezéshez spenót levelet, krakkói sonkát, vegán sajtot és retek csírát használtam. Na, ez tuti délig tartó lendületet ad!


Édes zabkorong

  • 3 dkg TK zabliszt
  • 2 tojás
  • csipet eritrit és fahéj
  • növényi tej
1. A tojásokat az eritrittel, fahéjjal és a zabliszttel elkeverem.

2. Annyi tejjel higítom,hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak.

3. Itt is érdemes kis mérőpohárból önteni a masszát,hogy szép korongokat kapjunk.

4. Teflon serpenyőben pici kókuszolajon megsütjük.

A rétegezés során egy édeskés almát, darált diót és mennyien sárga és iszonyatosan ízletes Bakonynektár gesztenye mézet használtam.
Fantasztikus lehet túrókrémmel, bogyós gyümölcsökkel, étcsokoládé pasztillával és bármivel ami az ízléseteknek megfelel!

Jó étvágyat hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése