2016. február 4., csütörtök

Tejszínes zöldfűszeres csirke

Isteni finom,és rohanós napokon is könnyen elkészíthető. :) Kifejezetten imádom ezt az ízkombinációt amit a fokhagyma és a jellegzetesen olasz zöldfűszerek adnak!
Az étel: TEJ, TOJÁS, GLUTÉN és CUKOR mentes!

Hozzávalók


  • 40 dkg csirkemell filé
  • só,bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 pici fej lila hagyma (vagy 1/2 csokor újhagyma)
  • morzsolt bazsalikom, oregánó
  • 2,5 dl növényi tejszín 
1. A csirkét alaposan mossuk és apró kockákra vágjuk.

2. 1 nagyobb teáskanál kókuszzsírt hevítünk teflon serpenyőben és lepirítjuk rajta a csirke kockákat, és közben sóval és borssal ízesítjük.

3. A hagymákat megpucoljuk és nagyobb darabokra szelve turmixba dobjuk a tejszínnel és a zöldfűszerekkel. Alaposan krémesre dolgozzuk.

4. Amint a csirke kockák is szép barnára pirultak, a nyakukba zúdítjuk ezt a kellemesen fűszeres tejszínes keveréket és az első rottyanásig közepes lángon pároljuk.

5. Forrón tálaljuk! Ínyencek megszórhatják friss petrezselyemmel és reszelt sajttal. (mindenkinek a maga diétája szerint)

Köretként kínálhatunk mellé:
  • spagetti vagy fusilli tésztát (akár GM, akár TK akár tojásmentes tésztából)
  • rizst (basmatit, jázmint vagy barnát)
  • grillezett zöldségeket (brokkolit, cukkinit,padlizsánt,de akár kaliforniai paprikát is)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése